Петковић: Курти главна претња безбедности и стабилности региона

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 21:46

Петковић: Курти главна претња безбедности и стабилности региона

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас бесмисленим и циничним стално настојање премијера привремених приштинских институција Албина Куртија да у Београду тражи изговоре за милитаризацију покрајине и систематско угрожавање безбедности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и права српског народа, јер, како је рекао, свима је јасно да су Куртијев режим и његова идеологија мржње једина и главна претња стабилности региона. Фото: Танјуг/Тара Радовановић “Оно што Курти и његови идеолошки истомишљеници раде српском народу на КиМ проистиче из најогољенијег шовинизма и ничим изазване мржње, на коју Београд никада није одговарао мржњом и претњама, већ искључиво на уздржан и одговоран начин, упорно гасећи пожаре које Курти настоји да распали”, наводи се у саопштењу Петковића.
Он је додао да у Куртијеве бајке о, како каже, љутој и агресивној Србији не верују ни спонзори приштинских сепаратиста, јер Србија је и политичким и економским резултатима показала да је успешна држава и осовина напретка читавог региона.
Петковић истиче да свакодневни напади на Србе и њихову имовину на КиМ нису реакција, јер се у централној Србији према Албанцима или припадницима било које друге националне групе не поступа на тај начин. „Тако да Куртију оружје и тзв. Косовске безбедносне снаге нису потребни да би се бранио од претњи из Београда, већ да би у дело спровео свој план етничког чишћења јужне српске покрајине. Живимо у времену када народи нашег региона теже сарадњи и желе просперитет и предвидљиву будућност, а једина препрека изградњи таквог региона јесте управо Курти и његов малигни политички утицај”, оценио је Петковић, преноси Танјуг.
Đilasov lažni desničar: Ovako je nakon sastanka sa strancima Miloš Francuz sprečio ujedinjenje desnice i prešao u jato NATO opozicije (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Курти главна претња безбедности и стабилности региона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.