Kačamak sa sirom

Izvor: Prva.rs, 04.Apr.2014, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačamak sa sirom

Sastojci: 80 g kukuruznog griza – palente
60 g sira
malo soli
2 dl – 2,5 dl vode
 
Priprema: Kačamak je izuzetno brz za pripremu i veoma zdrav. Nekada je važio za „sirotinjsku“ hranu, ali u kombinaciji sa raznim dodacima, može biti veoma ukusan.
U šerpu sipajte vodu, posolite i pustite da provri. Smanjite temperaturu, polako sipajte kukuruzni griz i neprestano mešajte oko tri minuta dok se masa ne ujednači i zgusne.
Servirajte kačamak u tanjir >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dok je još topao, preko njega stavite sir da se topi i uživajte.
Ovaj obrok je dovoljan za jednu osobu, lako svarljiv I posebno pomaže kod loše probave, jer sadrži dosta biljnih vlakana, vitamin B1, kalijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.
Kalorijska vrednost jela je oko 330 kalorija, u zavisnosti od vrste sira koju koristite. 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.