Povratak u pedesete

Izvor: Politika, 09.Sep.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak u pedesete

Kolekcija jesen-zima jedne od vodećih muških modnih marki „Pal Zileri” biće predstavljena u Beogradu u ponedeljak

Revija modela za nastupajuće hladne dane modne kuće „Pal Zileri”, čija je premijera bila u februaru, na sajmu mode u Firenci, najavljuje dinamičnu modnu jesen u glavnom gradu Srbije. Kao i prethodne, i ova 32. revija italijanskog brenda, zakazana za ponedeljak u 21 sat u Belekspo centru, otvara sezonu modnih događanja.

Posetioci će defileom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << manekena zaploviti modernim talasom do pedesetih godina 20. veka. Kolekcija za nastupajuću sezonu ovog brenda nudi svoju interpretaciju prve decenije nakon Drugog svetskog rata. Inspiracija za formalni deo, kao i ležernijeg sportskog dela kolekcije naslovljen „Lab”, bile su naslovne strane magazina „Lajf”, odela magnata sa Volstrita i avenije Medison, sofisticirana elegancija Hičkokovih glumaca...

Odela i komadi formalne garderobe su u nijansama sive:od svetle do svetlo roze,pa sve do zagasite koja je pomalo posvetljena bojom senfa. Paleta je proširena sa tonovima sivoplave, mornarskoplave, a ta odela su upotpunjena svetlo plavim i ljubičastim efektima.

Dezeni su postignuti meliraniim mikrošarama, sa motiva poput „Princ od Velsa”, ukrštenim nitima, punijim i sitnijim prugama.

Reveri su uži, a ramena su mekše obrađena kako bi se postigla silueta tela.

Da bi se postigao „starinski izgled”, dizajneri brenda „Pal Zileri” poigrali su se naglašavanjem različitih nijansi pantalona i košulja.

Kolekcije „Lab” omogućava uklapanje garderobe za najrazličitije situacije, ali i raspoloženje gospode.

Dominiraju prljavo crna, opet sive nijanse, ali i kolorit od žute do narandžaste. Osim jakni, laganih sa dva lica, mornarskih kaputa, pa do onih kratkih pilotskih modela kolekcija nudi i kapute, sakoe, bogatu trikotažu, komade od teksasa.

--------------------------------------------------------------

I mekoća i toplota garderobe

Ekskluzivne mustre su pojačane ultra finim tkaninama u formi super 130C i 150C vune. Ovi brojevi opisuju samu teksturu tkanja, a izrađuju se uz pomoć najsavremenijih mašina-kompjutera kako bi svaka nit bila što lakša, tanja i lepša.

Za jedan deo kolekcije korišćena je „piumalana” tkanina, koja je proizvod namenske tehnologije, a dobija se kombinacijom vune i perja kako bi se postigla mekoća i toplota garderobe.

A. C.

objavljeno: 10.09.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.