Posna projara sa lukom

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posna projara sa lukom

Posna projara po starom receptu je odličan predlog za doručak ili ručak u vreme posta

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću projaru sa mladim lukom.

Sastojci:

800 grama kukuruznog brašna

Šolja ulja

Mlake vode prema potrebi

Soli po ukusu

Tri veze mladog luka (crnog)

Priprema:

Operite i očistite luk, iseckajte ga na kolutiće, pa iseckajte i pera, i kratko propržite >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na ulju, tek da luk malo omekša.

Brašno sipajte u činiju za mešenje, u sredini napravite rupu pa sipajte prženi luk, malo prohlađen prethodno. Posolite, i počnite da mesite testo, dodajući ulje i vodu,

Kad dobijete ujednačeno testo, sipajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, ili u podmzane kalupe za projicu. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Imate li vi dobar recept za posni doručak? Pišite nam!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.