Napravite sami krem brule

Izvor: Mondo, 31.Maj.2019, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite sami krem brule

Evo kako da sami spremite poznatu francusku poslasticu.

Kremasti desert sa karamelizovanom koricom na vrhu u kojoj će svi uživati...

Sastojci:

Šest belanaca

Šest kašika belog šećera

Pola kašičice ekstrakta vanile

500 mililitara slatke pavlake

Dve kašike smeđeg šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 150 stepeni.

Umutite belanca, četiri kašike šećera i ekstrakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vanile, dok smesa ne postane kremasta.

Zatim slatku pavlahu stavite na tihu vatru da se dobro zagreje, gotovo da proključa. Sklonite je sa vatre, pa je pomešajte sa umućenim belancima i dobro izmešajte.

Ovu smesu zatim kuvajte na pari i mešajte oko tri minuta, pa je nalijte u vatrostalne posude ili kalupe.

U prethodno zagrejanoj rerni pecite oko 30 minuta, a zatim izvadite da se ohladi i ostavite barem sat vremena u frižideru, ili da prenoći.

Zagrejte rernu na nižu temperaturu (oko 100 stepeni), a zatim u manjoj posudi pomešajte smeđi i beli šećer, pa ovu mešavinu nalijte preko krem brulea. Ponovo ga stavite u rernu, na kratko – oko dva minuta ili dok se šećer ne rastopi, i budite vrlo pažljivi da ne zagori.

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Ponovo stavite u frižider da se sve stegne nekoliko sati.

Da li ste spremali krem brule? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.