Most “šleperko„

Izvor: Glas javnosti, 10.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most “šleperko„

Nedavno je preko reke Pčinje u Trgovištu od prikolice šlepera podignut - most. Tako je donacija jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, prikolica šlepera, koja je prevozeći raznu robu krstarila evropskim drumovima, završila u Trgovištu kao most na reci, povezujući naselja na drugoj obali reke Pčinje sa ovom varošicom. I umesto da su skinuli točkove i pomoćne dizalice pre nego što su je popeli na betonske stubove između dve obale, i tako prilično rasteretili „konstrukciju budućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mosta“, da li zbog žurbe ili nemarnosti, sve je tu ostalo. Tako su se, kako za Glas kaže profesor književnosti Stojko Davidović Čoke, mnogi koji su posetili ovaj kraj čudili kako je šleper uspeo da „zaglavi“ prikolicu između dva betonska stuba na reci. Mnogi su u prvi mah pomislili da se radi o izuzetno savremenom umetničkom poduhvatu. Međutim, sve im je bilo jasno kada su saznali da se radi o ekstremno siromašnoj opštini, gde su fabrike odavno zatvorene, da je zbog nemaštine prisutna velika migracija stanovništva, a da je most „šleperko“ nužno „sirotinjsko rešenje“.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Most od prikolice šlepera

Izvor: Kurir, 10.Jan.2009

TRGOVIŠTE - Ona narodna ''Sirotinjo, i Bogu si teška'' na više primera potvrđuje se u opštini Trgovište, jednoj od najsiromašnijih u Srbiji. Tako je nedavna donacija, prikolica šlepera, koja je prevozeći razne vrste robe krstarila evropskim drumovima, završila u Trgovištu, kao most na reci,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.