Krastavci su super!

Izvor: JavneVesti.com, 06.Jun.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krastavci su super!

Krastavci predstavljaju čudotvorno povrće, koje neretko uzimamo zdravo za gotovo, ne znajući da ono može da izleči kamen u bubregu, pomogne u borbi protiv gojaznosti i reši bezbroj drugih problema. Evo i kojih

 
 
Krastavci spadaju među najviše uzgajano povrće na svetu, a jedna su od najboljih namirnica za opšte zdravlje. Imajte na umu da, kada sledećeg puta u svoj zembilj ubacite krastavce, time sebi činite veliku uslugu.
 
 
Hidratacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << tela
 
Ako nemate naviku da pijete dovoljno vode, jedite hladne krastavce, jer oni sadrže čak 90 posto vode.
Hlade i iznutra i spolja
 
Pravi su izbor za vruće dane, jer hlade organizam iznutra i spolja. Ako ste dobili opekotine od sunca, na upaljeno mesto stavite hladne kolutove krastavca.
 
Eliminišu toksine 
 
Voda iz krastvca deluje kao čistač organizma, a ako ih redovno jedete pomoći će vam da se oslobodite kamena iz bubrega.
Dnevna doza vitamina
 
Krastavci sadrže dosta vitamina. Pokrenuće imunološki sistem i dati energiju. Ne skidajte koru s krastavca, jer je ona puna vitamina C i zadovoljiće 12 posto dnevne potrebe za tim vitaminom.
 
Odličan je za kožu
 
Krastavac je bogat kalijumom, magnezijumom i silicijumom. Zato banje nude veliki broj tretmana u kojima krastavci imaju glavnu ulogu.
Za varenje i mršavljenje
 
Zbog visokog procenta vode i malo kalorija ovo je supernamirnica za sve koji imaju problema s probavom i viškom kilograma.
 
Neka krastavci postanu sastavni deo vaših jela
 
Od njih možete napraviti čorbu ili ih jesti kao salatu. Žvakanje krastavca dobar je trening i za vilicu, a zbog vlakana koje sadrži odličan je i za želudac. Ako ga jedete svaki dan, pomoći će i kod hronične opstipacije (zatvora).
Regulišu krvni pritisak
 
Krastavci sadrže mnogo vlakana, kalijuma i magnezijuma koji delotvorno regulišu krvni pritisak. Zato je krastavac dobar za regulaciju i visokog i niskog pritiska.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.