Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS kritikuje vlast

Beograd -- Sudije Vrhovnog suda Srbije od javnog tužilaštva traže krivično gonjenje svih koji ugrožavaju predsednike sudova i sudije.

Kako se navodi u današnjem saopštenju iz Vrhovnog suda, zahtev se, pre svega, odnosi na pretnje i poziv na ubistvo koje su članovi porodica oštećenih uputili sudiji koji je vodio postupak "Ibarska magistrala" i teške klevete izrečene na račun predsednika Vrhovnog suda u listu "Tabloid" 30. juna i ranije.

"Ultimativan zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državnog funkcionera za izricanje naručene presude je pokušaj grubog mešanja u sudsku nezavisnost", bvodi VSS. Danica Drašković, čiji je brat Veselin Bošković ubijen u atentatu na Ibarskoj magistrali 1999, u sredu je oštro kritikovala sud i rekla da su kazne sramotno niske i da bi sada porodice oštećenih mogle da ubiju sudiju i državne funkcinere i dobiju niske kazne ili oslobađajuće presude.

Presudu je u sličnom tonu komentarisao i njen suprug, lider SPO-a i ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković, povređen u atentatu na Ibarskoj magistrali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.