Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tražićemo transkripte NATO-a"

Beograd -- Ministar odbrane tražiće od NATO-a podatke o transkriptima razgovora pilota tokom napada na zgradu RTS-a.

U Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske ne postoje transkripti razgovora NATO-pilota uoči bombardovanja zgrade RTS-a, a tražićemo i od Kancelarije NATO-a u Beogradu da proveri da li oni to poseduju, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On je rekao da "čak ni izvor koji je dao te podatke ne postoji", istakavši da je vrhunski interes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sistema odbrane i države da ti transkripti, ako postoje, budu objavljeni.

Šutanovac je naglasio da podoficir koji je dao te podatke porodicama poginulih radnika RTS-a "nije lociran u Ministarstvu odbrane", precizirajući da je danas naložio nadležnim službama da se konsultuju s Kancelarijom NATO-a u vezi s tim transkriptima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.