Izvor: B92, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suroi-Buš u Pragu

Prag -- Predsednik Reformističke partije Ora i član pregovaračkog tima Kosova Veton Suroi sreo se u Pragu s predsednikom SAD Džordžom Bušom.

"S Bušom smo razgovarali o rezoluciji o statusu Kosova. Buš je izrekao čvrst stav SAD za nastavak procedure, ubrzanim koracima, za usvajanje nove rezolucije o Kosovu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija", izjavio je Suroi posle jučerašnjeg sastanka.

On je rekao da je Bušu preneo "zahvalnost svih Kosovara za vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i potrebu da to vođstvo ostane izraženo i u ovim trenucima".

Suroi je rekao da je Bušu preneo i ubeđenje da Srbija, uz podršku Rusije, zauzima stav oko Kosova s ciljem da "stvori zamrznut sukob, kako kroz pretnje vetom, tako i napore za stvaranje odvojenog dela na severu Kosova koji bi funkcionisao kao zamrznut konflikt na Kavkazu".

Suroi je učestvovao na konferenciji u Pragu, na kojoj je glavni gost bio Buš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.