Izvor: B92, 07.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob u Suvom Dolu

Kosovska Mitrovica, Priština -- Jedan kosovski Srbin povređen je u tuči grupe Albanaca i Srba u Suvom Dolu, nadomak Kosovske Mitrovice.

Tuča je izbila zbog višemesečnog spora oko izgradnje vodovodne mreže u tom selu. Komandir severne policijske stanice u Mitrovici Milija Milošević izjavio je Tanjugu da je jedan Srbin, čije ime nije naveo, zadobio povrede u sukobu s okupljenom grupom Albanaca nešto posle 13 časova.

Milošević je potvrdio da je posle tuče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo pucnjave iz pravca kuća u kojima žive Albanci i dodao je da je policija uhapsila jednu osobu albanske nacionalnosti.

Eljšani: Situacija stabilna

Portparol KPS-a Veton Eljšani rekao je danas FoNetu da je situacija u Suvom Dolu, mešovitom naselju u opštini južna Mitrovica "stabilna i da nema više nikakvih problema".

On je rekao da su u sukobu kamenicama, koji je danas izbio između meštana Srba i Albanaca, dve osobe povređene, a da je jedan Albnaca priveden na informativni razgovor.

"Uhapšen je vožač bagera, kosovski Albanaca, koji je izvodio radove", rekao je Milošević, dodavši da su na licu mesta jake snage Kosovske policijske službe, UNMIK policije i Kfora.

Srbi iz Suvog Dola protive se izgradnji vodovodne mreže koja bi trebalo da prolazi kroz njihova imanja.

Zbog tog spora, i prošlog petka je izbio sukob, a policija je uhapsila trojicu Albanaca, dok je Kfor zaplenio jednu automatsku pušku prilikom pretresa kuće čiji je vlasnik Albanac.

Suvi Do je udaljen dva kilometra od Kosovske Mitrovice i u tom selu u potpunom albanskom okruženju živi oko 40 srpskih domaćinstava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.