Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Optužbe lažne

Beograd -- Ministar odbrane Zoran Stanković negirao je da je bilo nepravilnosti u sklapanju ugovora za remont lovačkih aviona MIG-29 u Rusiji.

On je pozvao firme koje smatraju da su oštećene da tuže njega i ministarstvo ako imaju dokaze. Pet aviona MIG-29 Vojske Srbije biće remontovano 2007. i 2008. u Rusiji za oko 22 miliona evra, na osnovu ugovora koji su Vlada Srbije i ruski konstruktorski biro MIG potpisali u subotu.

Neki mediji su preneli optužbe firme "Jugohemija" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je učestvovala na tenderu za remont, o tome da je njena ponuda bila povoljnija za četiri miliona evra.

Načelnik Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane, pukovnik Slobodan Marković, koji je vodio postupak ugovaranja remonta, rekao je da je prvobitni tender poništen jer ni jedna ponuda nije zadovoljila zahteve, a da je ugovor sa MIG-om potpisan uz saglasnost Vlade Srbije, nakon direktne pogodbe.

Marković je rekao da je Ministarstvo odbrane time državi uštedelo oko milion evra, negirao da je bilo pritiska na njega i rekao da "Jugohemija" nije dala povoljniju ponudu.

Prema njegovim rečima, firma "Jugoimport SDPR" posredovala je u tom poslu bez provizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.