Selaković: Podrška Indonezije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 21:06

Selaković: Podrška Indonezije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Indonezije Mohamadom Čandrom Viđa Judhom, kojem je zahvalio na poziciji te zemlje da ne priznaje nezavisnost Kosova i na konstantnoj podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Selaković je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Indonezije dobri i tradicionalno prijateljski, podsetivši da datiraju iz perioda formiranja Pokreta nesvrstanih zemalja i bliske saradnje predsednika Tita i Sukarna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je izrazio nadu da će se u najskorijem periodu stvoriti mogućnosti da poseti Indoneziju, ali i da će njegova koleginica, ministarka Retno Mersudi, doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Sagovornici su razgovarali o održavanju Petih bilateralnih političkih konsultacija koje bi trebalo da se održe u Beogradu, dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je pozvao indonežanske investitore da pojačaju prisustvo na tržištu Srbije i mogućnosti da se održi Poslovni forum Srbija- Indonezija tokom 2021. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.