Izvor: B92, 05.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić predočio dokaze

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić predstavio je istražnom timu UN materijalne dokaze o neredima u Kosovskoj Mitrovici 17. marta.

Kako je saopštilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, ti dokazi nedvosmisleno ukazuju na odgovornost UNMIK-a i Kfora za nasilje koje se dogodilo 17. marta u severnom delu Kosovske Mitrovice.

On je naglasio da je utvrđivanje odgovornosti za incident 17. marta od najveće važnosti za proces stabilizacije stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu i Metohiji i povratka poverenja Srba i drugih nealbanaca u međunarodne institucije i, prvenstveno, vraćanje kredibiliteta UN i misije UNMIK.

Samardžić se sastao sa četvoročlanim timom UN i preneo im stavove Beograda u vezi sa nasilnom akcijom UNMIK-ove policije i Kfora prilikom upada u sud i hapšenja srpskih sudija i događajima koji su potom usledili, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministar je naglasio spremnost Beograda na punu saradnju u daljem toku istrage, kako bi se došlo do odgovornih za posledice događaja 17. marta.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici ministra za Kosovo i Metohiju Branislava Alendar i Ljubomir Kljakić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.