Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet lobiranje u Vašingtonu

Vašington -- Prioprtet rada Kongresa srpskog ujedinjenja u narednom periodu biće delovanje u Vašingtonu.

Drugi prioritet jeste pokušaj da se utiče na kreiranje američke politike prema Balkanu i Srbiji, izjavio je predsednik ove organizacije Nenad Vukićević. "Mi smo, kao američki građani, u mogućnosti da kontaktiramo naše izabrane predstavnike u Predstavničkom domu Kongresa i Senatu i pokušamo da izvršimo uticaj na njih u pogledu politike prema Srbiji", naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vukićević nakon 14. godišnje konvencije Kongresa srpskog ujedinjenja, održane u Vašingtonu.

Predsednik KSU je podsjetio da Srbi sada imaju svoj kongresni kokus, ukazujući da će i na predstojećim izborima za Kongres, kao srpska zajednica, pokušati da pomognu nekim kanididatima da te izbore dobiju i posle toga postanu članovi srpskog kokusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.