Počinje Palić u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Palić u Beogradu"

Beogradska publika će, kao i prethodne četiri godine, imati priliku da u bioskopu „Fontana", tokom trajanja Festivala evropskog filma Palić, pogleda atraktivan izbor filmova iz selekacija Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film i Hrvatska u fokusu.

Program "Palić u Beogradu" otvoriće danas od 17 časova napet i duhovit dokumentarac "Još 50 minuta" koji prati fudbalsku reprezentaciju Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2016. godine.

Od 19 sati biće prikazan "Zadavljen", psihološki triler zasnovan na istinitom događaju, koji se dešava u Mađarskoj provinciji šezdesetih, kada gradić Martfu biva pogođen nizom svirepih ubistava.

Publika će gledati i komediju "Istočni biznis" o dva prijatelja iz Moldavije koja imaju par ingenioznih ideja kako da zarade novac, kao i u poljski film "Poslednja porodica" o legendarnom slikaru Ždislavu Beksinskom, njegovoj ženi Zofiji i sinu Tomašu, cenjenom muzičkom kritičaru i prevodiocu.

Iz selekcije „Hrvatska u fokusu" dolazi komedija "Ministarstvo ljubavi" Pava Marinkovića koja prati nezaposlenog biologa Krešu, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi, koji je zadužen za hvatanje udovica u prestupu.

Prikazuje se i estonski film "Novembar" reditelja Rajnera Sarneta koji je nagrađen na Paliću 2011. godine za adaptaciju romana "Idiot" F.M. Dostojevskog.

Film "Novembar" je mešavina paganske magije, crnog humora i romanse, nagrađena na festivalu Tribeka za najbolju fotografiju.

U filmu "Kralj" priča je smeštena u 1860. godinu. Francuski advokat Orélie-Antoine de Tounens sanja kako će postati kralj Patagonije i postaje ili se bar tako čini.

Iz programa „Paralele i sudari" stiže prvi dugometražni igrani film slovačkog reditelja Đerđa Krištofa "Napolju" premijerno prikazan u programu "Izvestan pogled" ovogodišnjeg festivala u Kanu.

Poslednjeg dana, 21. jula, beogradsku publiku očekuje mađarsko ostvarenje "1945" čiji zanimljiv zaplet nastaje nakon misterioznog susreta dva stranca u crnom na jednoj železničkoj stanici i film "Park" Sofie Eksarčou iz Glavnog takmičarskog programa o grupi dečaka koja luta po ruševinama Olimpijskog sela u Atini igrajući uvrnutu verziju Olimpijskih igara.

Festivala evropskog filma Palić održava se od 15. do 21. jula na Paliću i u Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.