Parlament ring za nefer borbu

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament ring za nefer borbu

Nova stranka saopštila je, povodom opomene koja je Zoranu Živkoviću izrečena na današnjem zasedanju skupštine, da je ta institucija postala ring za nefer borbu

Kako se navodi u saopštenju, Nova stranka je osudila postupak predsedavajućeg Veroljuba Arsića koji je Živkoviću izrekao opomenu bez, kako se tvrdi u saopštenju, ikakvog opravdanog razloga, a zato što je spominjao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

"Ponovno kažnjavanje jednog opozicionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << poslanika potvrđuje činjenicu da je Narodna skupština postala ring za nefer borbu i linč opozicije, za neprimerene obračune sa svakim ko pokaže kritički odnos prema predlozima zakona ili prema radu političara iz vladajuće koalicije", ističe se u saopštenju.

Nova stranka dodaje i da svako ko se usudi da kaže svoje mišljenje, da izrazi kritički stav ili predloži meru koja bi poboljšala neki zakon postaje predmet iživljavanja "kako onih koji vode sednice Narodne skupštine, tako i vladajuće većine".

"Ustaljena je praksa nečasnog obavljanja časne funkcije potpredsednika Narodne skupštine od strane nižih kadrova SNS. Ovo je velika sramota za najznačajniju političku instituciju u Republici Srbiji", navodi se u saopštenju.

Ta stranka dodaje i da se opominje i novčano kažnjava svako ko se usudi da izrazi drugačije mišljenje ili da negoduje zbog kršenja Poslovnika, podsećajući da je Živković drugi put kažnjen u srpskom parlamentu.

"Uprkos ugnjetavanju, neosnovanim opomenama i kaznama i služenju svim nečasnim sredstvima da im se onemogući rad, poslanici Nove stranke će nastaviti da se bore protiv svakog lošeg zakona koji iz Vlade Republike Srbije stigne u Dom Narodne skupštine", poručuju iz Nove stranke.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.