Pacoli ne odustaje

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli ne odustaje

Bedžet Pacoli je ponovo kandidat za predsednika Kosova, izjavio je juče vršilac dužnosti predsednika Alijanse novo Kosovo Ibrahim Makoli, uz napomenu da su tako odlučili ta stranka i njeni koalicioni partneri.

Kosovski Ustavni sud je ocenio da postupak izbora Bedžeta Pacolija iz Alijanse novo Kosovo za predsednika Kosova nije bio u skladu sa Ustavom jer prilikom izbora u Skupštini nije bio prisutan dovoljan broj poslanika i jer je bio jedini kandidat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Pacoli podneo ostavku

Makoli je za prištinske medije rekao da se vladajuća koalicija, koju čine Demokratska partija Kosova, Alijansa novo Kosovo i stranke manjina, saglasila da Pacolija ponovo kandiduje za predsednika Kosova.

Sandžak ne sme da bude područje tenzija

On je rekao da je obezbedjen potreban broj potpisa za kandidovanje Pacolija, ocenivši da Kosovo mora brzo da reši situaciju nastalu nakon odluke Ustavnog suda Kosova o neustavnosti postupka izbora predsednika Kosova.

Premijer Kosova Hašim Tači je juče izjavio da će vlada poštovati odluku Ustavnog suda o neustavnosti procedure izbora predsednika Kosova. Tači je najavio da će tokom naredne nedelje Skupština ponovo birati predsednika Kosova.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.