Izvor: B92, 24.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikolići za Evropu"

Beograd -- Na javnoj debati Evropskog pokreta istaknuto je da je za bolji život građana izuzetno važno da Srbija prihvati evropske standarde.

Analitičar, novinar, ekonomista, ekolog i naučni radnik. Svi nose prezime Nikolić i veruju da Srbija može da se razvija jedino u Evropskoj uniji. Klimatske promene, nedostatak energenata, porast cena hrane i sve probleme koje ta dešavanja mogu da izazovu, Srbija može da savlada samo ako usvoji evropske standarde.

"Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija ne uđe u taj kišobran organizacija kao što je EU ili NATO, sumnjam da ćemo moći da zadržimo Vojvodinu unutar Srbije, jer ima dve velike reke i izuzetan je izvor hrane. Oduzeće nam je pod bilokojim predtekstom na način kaoko je to učinjeno sa Kosovom", kaže politički analitičar Milan Nikolić.

Evropska strategija ekonomskog razvoja je jedini način da se dalje napreduje, ocenuju Nikolići i veruju da će građani Srbije lako prihvatiti te standarde.

"Uređene institucije , uređena pravila, određene strategije, sve usmerene na razvoj, zaštitu i bolji i duži život, nema razloga da Srbija ne prihvati i da ljudi u Srbiji nisu orijentisani za nešto što im samo donosi dobro i u tom smislu kako da Nikolići ne budu za Evropu", kaže urednica magazina "Ekonomist" Radojka Nikolić.

Nikolići kažu da nisu zaboravili ni tradicionalni srpski ponos, i naglašavaju da su i zato dobre evropske integracije.

"Jedino kroz EU Srbija može da postane neki globalni igrač. Može se desiti da neki Srbin bude na nekom bitnom pregovoračkom mestu. srbi će dobiti veću ulogu na svetskoj pozornici, jedan mali narod koji praktično danas nema nikakvu ulogu", ocenio je ekonomsita Goran Nikolić.

Učesnicima tribine je žao što s njima nije bio i njihov poznatiji prezimenjak iz Srpske radikalne strane. Organizatori kažu da ga nisu ni zvali, mada ne isključuju mogućnost da to učine na narednoj tribini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.