Izvor: B92, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znaju ko je crtao kukaste krstove

Hetin -- Na kućama Srba u selu Hetin u Banatu tokom vikenda su osvanuli iscrtani kukasti krstovi.

Kako za B92 javlja dopisnik iz Zrenjanina Đorđe Vojinović koji je razgovarao sa meštanima ovog sela, policija je zvanično objavila samo štura obaveštenja u kojima se to i potvrđuje, a dodaje samo da su krstovi ispisani masnom voštanom bojom. Gorica Budić, meštanka sela Hetin, kaže da je tog jutra otišla do tih kuća i da je bila u neverici. "To je ispisano plavom kredom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negde kako treba, a negde ne. Ukućani te kuće su me pitali da li je i moja ispisana, ali ja sam im rekla da nisam zagledala."

Ne zna se ko je i zašto tako nešto uradio, kao što se ne zna ni ko je ocilo s četiri slova S nacrtao na tabli na ulasku u selo. Hetin, na granici s Rumunijom, ima oko 1.000 žitelja, od kojih je, prema procenama, dve trećine Mađara. Pošto je broj mešovitih brakova veliki me[tani u šali kažu da je izjašnjavanje o nacionalnoj pripadnosti prilično nepouzdano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.