Nafatiran

Izvor: Kurir, 03.Feb.2010, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafatiran

BEOGRAD - Na Zorana Milunovića, skupštinskog vozača, bez problema bi mogla da se primeni stara jevrejska kletva: Dabogda imao pa nemao!

Ovaj vozač, zaposlen u Skupštini Srbije, koji je prekjuče izazvao sudar s taksistom u centru Beograda, tokom 2008. iz kase Republičke izborne komisije podigao je, verovali ili ne, 865.000 dinara!

Podsetimo, Milunović se ispred zgrade parlamenta službenim „audijem“, nezakonito prešavši šest traka, zakucao u beli „reno megan“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasništvo „Luks taksija“. Njega je mrzelo da produži još 100 metara i skrene na semaforu na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Takovske.

Razgovor koji je reporter Kurira obavio s Milunovićem najbolje pokazuje svu bahatost onih koji su se osilili zahvaljujući državnom poslu. U Upravi za zajedničke poslove nezvanično nam je potvrđeno da je Milunović suspendovan.

Vama je iz RIK 2008. isplaćeno 865.000 dinara. Šta ste konkretno uradili za te pare?

- Za te pare? Pa, naravno da sam radio. Nisam ih dobio na lepe oči, zato što sam Zoran. Svako ko je dobio novac je radio. To sam dobio za godinu dana, ne za mesec dana. Bila su tri izborna ciklusa.

Kako su onda neke vaše kolege dobijale po 20.000 dinara?

- Da vam lepo objasnim: 20.000 dinara dobile su kolege koje su radile tri ili pet dana. Drugi skupštinski vozači radili su referendum, prvi i drugi krug izbora, bili su non-stop angažovani. Mi smo bili angažovani tokom sva tri ciklusa.

Kako ste onda samo vi dobili najviše para?

- Ne bih rekao da sam dobio najviše, ali dobro.

Da li je neko dobio više? Takvih nema u spiskovima naplaćenih naknada.

- Pa, nema veze, vi imate spiskove. Istina je da sam dobio pare, ali svaki dinar je zaslužen. Bez foliranja! Stvarno se radilo, dobijalo se po 40.000 mesečno, ne znam koliko je već bilo, ne mogu detalje da vam kažem... Svaki vozač je zasluženo dobio, to mogu odgovorno da tvrdim. Sednice RIK su trajale i do sedam sati ujutru, a vozači su morali da budu tu.

Za šta ste vi konkretno bili angažovani, da prevozite te članove RIK?

- Naravno, za predsednika RIK, članove RIK, svaki vozač ih odveze gde treba. Trajale su maratonske sednice.

Koga sad vozite u Skupštini?

- Sve za potrebe Narodne skupštine.

Jeste li nekom dodeljeni, konkretno sekretaru Skupštine?

- Vozim sve, ko god kaže, koga kod treba - potpredsednike Skupštine, šefove poslaničkih klubova. Za sve što treba tu smo, ne samo ja već svi vozači.    [ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.