LDP protiv povećanja PDV-a

Izvor: NaDlanu.com, 10.Sep.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP protiv povećanja PDV-a

BEOGRAD, 10. septembra 2012. (Beta) - Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je u ponedeljak da će se suprotstaviti pokušaju da se na mala vrata poveća PDV i time sav teret katastrofalne budžetske krize svali na gradjane Srbije.

BEOGRAD, 10. septembra 2012. (Beta) - Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je u ponedeljak da će se suprotstaviti pokušaju da se na mala vrata poveća PDV i time sav teret katastrofalne budžetske krize svali na gradjane Srbije.U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ta stranka je navela da će se suprotstaviti povećanju PDV-a, bez obzira da li će to vladajuća koalicija pokušati da uradi kroz rebalans budžeta ili kroz budžet za 2013. godinu."Poseban je politički bezobrazluk to što Vlada odbija čak i da na normalan način saopšti svoje namere o povećanju poreza i nedeljama obmanjuje javnost izmišljajući fiskalnu konsolidaciju koja će navodno biti pokrenuta", naveo je LDP.Prema toj stranci, postoje mnogo bolje, efikasnije i pravednije mere od povećanja PDV-a."Pre bilo kakvog razgovora o stopi PDV mora se ukinuti duboko pogrešan zakon o tzv. fiskalnoj decentralizaciji kojim je, u interesu izbornih ambicija današnjeg ministra finansija, razoren budžet Srbije i iz njega oduzeto skoro 400 miliona evra na godišnjem nivou".Zatim se, kako se navodi, moraju smanjiti nekontrolisane subvencije gubitaškim javnim preduzećima, obuzdati zaduživanje za sumnjive privredno-političke projekte, smanjiti drugi oblici javne potrošnje, modernizovati Zakon o radu, povećati efikasnost države, reformisati javni sektor.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.