Komentar: Snovi

Izvor: Večernje novosti, 24.Dec.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentar: Snovi

Sedmica na lotu još nije izvučena. Jednom koji je molio Boga da dobije premiju, Svevišnji je ovako odgovorio: Dobro, ali najpre uplati tiket Sedmica na lotu još nije izvučena. Jednom koji je molio Boga da dobije premiju, Svevišnji je ovako odgovorio: Dobro, ali najpre uplati tiket. Ne znamo da li je balkanska četvorka znala za ovu pošalicu. Ali, Srbija, Bugarska, Rumunija i Grčka potvrdile su pripremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kandidature za Evropsko (2028) ili Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine. I sada ove četiri zemlje sanjaju ovaj spektakl. Neki pesimisti odmah će se dosetiti one čuvene parole: budimo realni, sanjajmo nemoguće. Nikome, međutim, nije zabranjeno da sanja velike snove. I da oni budu kad--tad ostvareni. Sport je tu da nas spaja i verujemo da sve neće otići u Honduras! Kada su, ne samo zbog fudbala, zaratili Honduras i Salvador, posle kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo u Meksiku 1970. godine. Fudbal je, međutim, više puta znao da inspiriše mnogo divnih stranica istorije. Zato na ovom brdovitom Balkanu, gde ratni bubnjevi malo-malo pa zagrme, neka se, ako bude sreće, čuju oni navijački sa tribina. Na sastanku kvadrilaterale predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da već sledeće godine krene u izgradnju nacionalnog stadiona, kao i još nekoliko stadiona u različitim gradovima širom zemlje. Prilika je to za nove investicije i velika ulaganja u infrastrukturu. PROČITAJTE I: KOMENTAR: Trube I sve je to krenulo iz Beograda, koji se zalaže za mir i stabilnost na Balkanu. I prilika je da se ovde svet bori za Zlatnu boginju, a ne da promoviše nekakve bogove rata. Neki će reći sve su to samo pusti snovi. Ali, ko ne veruje u snove, neka pročita čuvenog Miku Antića. U jednoj svojoj pesmi je zaključio: Ko ne ume da sanja, neka ide iz našeg sokaka. P.S. A, i sedmica će biti izvučena kad-tad.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

’Šta rekoste’: Trećeligaši hoće Evropsko prvenstvo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Dec.2018, 14:26

Srbija, Bugarska, Rumunija i Grčka pripremaju kandidaturu za Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu 2028. i 2030. godine. Koliko je ta zamisao realna za „Šta rekoste?“ govori sportski novinar Vladimir Novaković.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.