JEDINI KANDIDAT VUK DRAŠKOVIĆ

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDINI KANDIDAT VUK DRAŠKOVIĆ

BEOGRAD - Na današnjem, šestom po redu, Saboru Srpskog pokreta obnove (SPO) biće izabran predsednik i sedam potpredsednika te stranke. Jedini kandidat za predsednika, koga su predložili svi opštinski odbori, jeste lider SPO Vuk Drašković.

Kandidati za potpredsednike su Žika Gojković, Aleksandar Jugović, Zoran Milenkovih, Srđan Srećković, Sanja Čeković, Mirko Čikiriz i Aleksandar Čotrić, rečeno je u SPO.

Predsednika i potpredsednike stranke biraće 4.000 delegata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz opštinskih odbora u Srbiji, a oni će se izjasniti i o Evropskom programu SPO, kao prvom strateškom dokumentu takve vrste od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji.

Na saboru će, kako je najavljeno, govoriti i predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić, lideri ostalih koalicionih partnera Mlađan Dinkić, Nenad Čanak i Rasim Ljajić, kao i predstavnici srodnih evropskih partija - Ursula Plasnik (Narodna partija Austrije) i Radovan Žerjav (Narodna stranka Slovenije).

Predsednik SPO Drašković rekao je da će biti usvojen novi evropski program "Evropska desnica Srbije" i da je značajno da Srbija dobije snažnu evropsku nacionalnu desnicu.

On je istakao da je političkim padom SPO krajem 2000. godine polje te evropske, istorijske srpske desnice koja je bila prozapadna, proevropska, ostalo upražnjeno i oslabljeno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.