HALO, OVDE ČEDA!

Izvor: Kurir, 19.Maj.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HALO, OVDE ČEDA!

BEOGRAD - Dobar dan, ovde Čeda Jovanović! Ovako je čitaoca Kurira, inače člana LDP, iznenadio poziv kojim ga upravo Jovanović uverava da glasa na direktnim izborima za predsednika i najjuže rukovodstvo stranke.

BEOGRAD - Dobar dan, ovde Čeda Jovanović!

Ovako je čitaoca Kurira, inače člana LDP, iznenadio poziv kojim ga upravo Jovanović uverava da glasa na direktnim izborima za predsednika i najjuže rukovodstvo stranke.

- U poruci se prvo čuo ženski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << glas, a onda mi je Čeda preko snimljene poruke rekao da za njega glasam, ali i da se ja kandidujem. Nisam mogao da verujem, a on je, bogami, pričao dobrih minut, minut i po. Ne delim više stavove LDP, ali iskoristiću svoje pravo da glasam ili ne glasam za Jovanovića. Ko zna, možda mi i daju neku funkciju - kaže sagovornik Kurira kroz smeh.

U LDP ističu da je ovaj način izbora nešto novo na političkoj sceni Srbije i da je to demokratskija tekovina od svih dosadašnjih.

- Kao što smo jedina stranka čiji poslanici nikad nisu imali blanko ostavke, i u ovom poslu LDP je prvi. Program telefonskog pozivanja i internet glasanja nas ne košta ništa jer ga je naš kreativni tim dizajnirao. Nismo koristili licencne programe poput „Majkrosoftovih“ - tvrde u informativnoj službi LDP.

Glavno pitanje je zbog čega je Čeda snimao govornu poruku kad nije imao protivkandidata? Odgovor na ovo pitanje nismo dobili u LDP, gde se izbori za rukovodstvo završavaju danas, dok će rezultati biti saopšteni u subotu, na izbornoj skupštini koja će biti održana u Sava centru.

Takođe, iako bi Čeda verovatno voleo da je ideja ekskluzivno njegova, tokom jedne od prošlih kampanja demokrate su pozivale građane sa snimljenom porukom Borisa Tadića.

Sandra Mališić

DS i SRS: Lako je Čedi

Demokrata Srđan Milivojević kaže da LDP to može da radi jer ima mnogo manje članova nego DS.

- Takav izbor je nemoguć kada imate preko 130.000 članova, a mediji bi DS prvo pitali koliko će to koštati i kako će se sprovesti - konstatuje Milivojević.

I Aleksandar Martinović iz SRS poručuje da svaka strana treba da bira rukovodstvo na način na koji hoće.

- Ako to njihovim članovima ne smeta, zašto bi meni? U Statutu SRS jasno stoji kako se biraju stranački organi i ne znam zašto bi ih menjali - smatra Martinović.

Ovako Čeda lobira

Svakom liberalu putem snimljene telefonske poruke ovih dana obraća se lično Čedomir Jovanović: „Pozivam vas da uzmete učešća i glasate na predstojećim neposrednim izborima za rukovodstvo, i kandidujete se na neku od funkcija. Sve članove LPD pozivam da učestvuju na svečanoj izbornoj skupštini 21. maja u Sava centru“. Lider LDP se ne predstavlja, već ga najavljuje umiljati ženski glas.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.