Dulić: Demagoške optužbe

Izvor: B92, 02.Feb.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Demagoške optužbe

Beograd -- Ministar Dulić odbacuje optužbe za zloupotrebe u akciji "Očistimo Srbiju" i naziva ih demagoškim.

Za promociju akcije "Očistimo Srbiju" na teniskom turniru Srbija open 2009 i 2010, ministarstvo životne sredine platilo je 475.000 evra, piše "Politika".

Ministarstvo je ugovor za turnir 2010. zaključilo tek po njegovom završetku, sa firmom "Njuz vol", koja je u vlasništvu Nebojše Mišića.

Firma "Njuz vol" izabrana je, objašnjava direktor akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Očistimo Srbiju" Milan Kinđić, zato što ima isključivo pravo prodaje oglasnog prostora po ugovoru sa organizatorom turnira preduzećem "Femili sport" porodice Đoković.

Kinđić je u pisanoj izjavi istakao da je iznos od gotovo pola miliona evra za promociju dat jer je u pitanju prvorazredni sportski događaj.

Ministar Oliver Dulić je napise o promociji akcije Očistimo Srbiju ocenio kao demagoški napad.

On je rekao da "ne zna bolju osobu" za promotivne aktivnosti zaštite životne sredine od tenisera Novaka Đokovića.

"Molim pogotovo one koji pokušavaju da napadnu sve ono što mi radimo - nemojte da dirate akciju ’Očistimo Srbiju’, jer ona je vrlo značajna i ove godine će biti nastavljena istim intenzitetom", rekao je Dulić, navodeći da je "svaki dinar potrošen u skladu sa Zakonom" i da su dobrodošli svi koji to žele da provere.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.