Bramerc u oktobru u Srbiji

Izvor: B92, Tanjug, 29.Sep.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc u oktobru u Srbiji

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc trebalo bi u oktobru da poseti Srbiju, kaže predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s tim sudom Rasim Ljajić.

Akcije za hvatanje haških begunaca Gorana Hadžića i Ratka Mladića sprovode se svakodnevno, navodi Ljajić i ističe da najveću štetu zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ratko MLadić još nije u Hagu trpi Srbija, ne ni Holandija ni sud u Hagu.

Hvatanje preostalih begunaca u najvećem je interesu Srbije, kaže Ljajić i dodaje da se na tome intenzivno radi iako javnost o tome nema saznanja.

"Mi smo u kontaktu sa predstavnicima međunarodne zajednice i Haškog tribunala. Očekujemo tokom oktobra meseca posetu glavnog tužioca Bramerca Beogradu i to će biti prililka da o svemu razgovaramo, da u toj saradnji učinimo najviše što možemo, jer Srbija u ovom momentu ima najveći interes da se ova priča što pre okonča, jer jedino mi imamo štete zbog toga što se Mladić još uvek nalazi na slobodi", ističe Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladiću će suditi međunarodni sud

Izvor: Kurir, 29.Sep.2009

ZAGREB - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da je hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića i njihovo privođenje pravdi pre zatvaranja Tribunala 2012. i dalje prioritet, naglasivši da će se njima suditi pred međunarodnim sudom, kad god budu uhapšeni.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.