Bitka za Novi Sad

Izvor: Politika, 27.Avg.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za Novi Sad

LSV traži odlazak gradonačelnika Igora Pavličića. – Pavličić pita LSV: Koja je cena predaje Novog Sada. – SPO optužuje Pavličića za zloupotrebu budžeta

Srpska napredna stranka danas zvanično kreće u bitku za preuzimanje vlasti u Novom Sadu. Petnaest odbornika ove partije u gradskoj skupštini i devet odbornika odborničke grupe „Svi za Novi Sad”, koju čini šest odbornika Romske demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove sa kojima je SNS u subotu potpisao memorandum o zajedničkom delovanju, podneće zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada i za smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića – iz Demokratske stranke. Njima će se pridružiti pet odbornika Demokratske stranke Srbije i šest odbornika iz odborničke grupe „Novi Sad – odmah” koju čini pet bivših odbornika Pokreta „Dveri”, u međuvremenu isključenih iz te stranke, i jedan bivši odbornik vlaške partije Nijedan od ponuđenih odgovora, takođe isključen iz svoje stranke.

Da li će doći do promene vlasti u Novom Sadu i koliko će se na to čekati zavisi isključivo od socijalista. Naime, odborničke grupe koje podnose zahtev zajedno imaju 35 odbornika, a za formiranje većine potrebno je bar 40 od 78 odbornika koliko ima gradski parlament. Posle podnošenja zahteva za smenu Pavličića „većina” u Novom Sadu svela se na 38 odbornika: 18 iz DS-a, 12 iz LSV-a, sedam iz SPS-a i jednog iz Saveza vojvođanskih Mađara. Tako se sada čeka odluka SPS-a sa čijih sedam poslanika bi naprednjaci preuzeli rukovođenje Novim Sadom.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 28. avgusta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

M. Mijušković

objavljeno: 28.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.