Bez revizije stranaka

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez revizije stranaka

Beograd -- Državni revizor Radoslav Sretenović kaže da Državna revizorska institucija "nema kapacitete za reviziju finansijskih izveštaja stranaka".

On je u intervjuu "Novostima" rekao da ministarstva i javna preduzeća krše budžet.

"U godišnjem programu revizije za 2011. nije planirano izvođenje revizije političkih stranaka. DRI trenutno ne raspolaže ni dovoljnim brojem kadrova za obavljanje takve finansijske revizije. Kada se budu stekli uslovi, revidiraćemo i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihove finansijske izveštaje", rekao je Sretenović.

Viši prekršajni sud u Beogradu do sada je potvrdio nekoliko osuđujućih prvostepenih presuda po prijavama Državne revizorske institucije.

"Ne mogu da kažem da sam zadovoljan. Ne bih da komentarišem rad suda i razloge za prilično sporo procesuiranje prijava koje je DRI podnela, jer je sud nezavisan organ", kaže državni revizor.

On je rekao da u DRI trenutno rade 34 revizora

"U toku je sertifikacija prvih državnih revizora, onih koji već rade u instituciji, pa za sada ne možemo primati nove. Planiramo i drugi krug obuke i sertifikacije kandidata izvan DRI i tek kada taj proces bude završen, moći ćemo da zaposlimo nove revizore. DRI trenutno ima 90 zaposlenih koji rade u svega 16 kancelarija, pa smo ponovo ozbiljno suočeni sa problemom poslovnog prostora. Novozaposleni gotovo da nemaju gde da sednu i rade posao zbog kojeg su primljeni", rekao je Sretenović.

Kompletan razgovor sa državnim revizorom možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.