Baša: Odgovornost Beograda

Izvor: B92, 23.Mar.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baša: Odgovornost Beograda

Tirana -- Albanski ministar spoljnih poslova Ljuljzim Baša izjavio je da su vlasti u Beogradu odgovorne za stalnu napetost na Kosovu.

On je posebno naveo napetosti u podeljenoj Kosovskoj Mitrovici. "Pokušaji da se spreči integracija Srba u institucije i društveni život Kosova istinska su pretnja za stabilnost Prištine", ocenio je Baša u intervjuu za italijansku agenciju ANSA i dodao da "nezavisnost Kosova nikada nije trebalo dovoditi u pitanje".

Šef albanske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe smatra da Beograd "mora da prihvati novu političku realnost", koja je, tvrdi albanski ministar, "bila jedino rešenje, kako za stabilnost Balkana, tako i za stvaranje uslova da se Srbiji i Kosovu otvore vrata evropskih integracija".

Zajednički život Albanaca i Srba na Kosovu i dalje se čini veoma težak, "ali ne i nemoguć", rekao je Baša.

Kosovo je tokom poslednjih deset godina postiglo nezamisliv uspeh, a bombardovanje od strane NATO-a pokrenuto je kako bi se zaustavilo etničko čišćenje koje su vršile srpska vojska i policija, smatra albanski ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.