Izvor: B92, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpić predsednik Skupštine grada

Beograd -- Odbornici Skupštine Beograda izabrali su danas tajnim glasanjem Zorana Alimpića za predsednika gradskog parlamenta.

Za izbor Alimpića glasao je 51 odbornik od 57 prisutnih, a odbornici Srpske radikalne stranke napustili su sednicu pre početka glasanja. Ranije danas predsednik Skupštine grada Beograda Milorad Perović i Alimpić, koji je bio njegov zamenik, podneli su ostavke. Alimpić će obavljati funkciju gradonačelnika Beograda.

Alimpić je pre glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za skupštinskom govornicom rekao da je predložen po dogovoru Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus kako bi se nastavio program rada koji je započeo gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović.

"Bogdanović je posao obavljao uspešno i predano i svi odbornici vladajuće koalicije osećamo obavezu da nastavimo poslove koje je skupština grada započela pod njegovim rukovodstvom", kazao je Alimpić.

Odbornici Skupštine grada izjasniće se u nastavku sednice o predlogu za izbor vršioca dužnosti zamenika predsednika gradskog parlamenta, a jedini kandidat je Milorad Perović.

Na sednici je jutros razrešena dužnosti dosadašnja generalna direktorka Radiotelevizije Studio B Dragana Milićević-Milutinović, koja je podnela ostavku prošle nedelje. Za vršioca dužnosti generalnog direktora Studija B izabran je Aleksandar Ralev, koji radi na toj televiziji.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Radiotelevizije Studio B Dragana Milićević-Milutinović uputila je u petak Skupštini grada Beograda neopozivu ostavku na obe funkcije.

U saopštenju za javnost, ona nije želela da navede razloge zbog kojih podnosi ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika koju je obavljala pet godina i osam meseci i funkciju generalnog direktora, na kojoj je bila više od četiri godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.