Ердоган: Турска спремна да посредује у преговорима

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ердоган: Турска спремна да посредује у преговорима

ПРИШТИНА -

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас у да је Анкара спремна да посредује у дијалогу између Београда и Приштине.

Ердоган је на конференцији за новинаре у Приштини, после разговора са Хашимом Тачијем, казао да ће начин на који ће уследити >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << дијалог бити нови подстицај за признавање Косова од оних земаља које то још нису урадиле. Он је додао да је уверен да ће Косово признати и друге муслиманске државе.

Премијер у оставци Тачи је рекао да је Косово отворило врата за турске инвеститоре како би развили своје пословање, наводећи као примере компаније "Бецхтел-Енка" која гради ауто пут и "Лимак Аирпорт де Лион", концесионара приштинског аеродрома.

Првог дана посете Косову, Ердоган ће поподне боравити у Призрену, где је предвиђено јавно обраћање турског премијера на тргу "Шадрван". Потом ће посетити Синан Пашину џамију, а биће проглашен и почасним грађанином Призрена.

Током дводневне посете Ердоган ће се састати и са вршиоцем дужности председника Косова Јакупом Краснићијем.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.