Ђоковић победио Норија и изборио пласман у четвртфинале мастерса у Риму

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Maj.2023, 13:02

Ђоковић победио Норија и изборио пласман у четвртфинале мастерса у Риму

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Риму, пошто је данас у осмини финала турнира у главном граду Италије победио Британца Камерона Норија 6:3, 6:4. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini Меч је трајао један сат и 28 минута. Ово је био трећи међусобни дуел српског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и британског тенисера, а трећи тријумф Ђоковића, који брани титулу у главном граду Италије.
Ђоковић ће у четвртфиналу играти са победником меча између Данца Холгера Рунеа и Аустралијанца Алексеја Попирина. Српски тенисер је сигурно ушао у меч и у првом сету стигао је до предности од 3:0. Ђоковић је имао нову прилику за брејк у четвртом гему, али је Нори смањио на 3:1. Играло се потом гем за гем. Ђоковић у осмом гему није искористио две сет лопте при вођству од 5:2. Међутим, српски тенисер је у наредном гему на свој сервис стигао до 6:3 и 1:0 у сетовима.
Ђоковић је сигурно ушао у други сет, а већ у трећем гему направио је брејк. Британац је узвратио рибрејком. Нори је у овом гему лоптицом погодио у ногу српског тенисера, док је Ђоковић био окренут леђима ка мрежи. Српски тенисер је био љут због овог потеза Британца, који се извинио Ђоковићу.
Играло се потом гем за гем. Српски тенисер је нови брејк направио у деветом гему и повео 5:4, а онда је Нори затражио медицински тајм-аут. Ђоковић је потом на свој сервис стигао до 6:4 и заслуженог пласмана у четвртфинале мастерса у Риму. Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра.
Meč sezone za „staru damu“: Vojvodina dočekuje Čukarički u polufinalu Kupa Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић победио Норија и изборио пласман у четвртфинале мастерса у Риму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.