СССС и СПС о изборном партнерству

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

СССС и СПС о изборном партнерству

/дневник.рс/ СПС и Савез самосталних синдиката Србије су природни савезници, оценили су јуче лидер социјалиста Ивица Дачић и председник највећег синдиката Љубисав Орбовић након дијалога вођеног у седишту СПС-а,треће странке у ланцу синдикалних трагања за изборним партнером.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Лидер СПС-а Ивица Дачић оценио је у изјави новинарима је да су социјалисти и ШШ природни савезници и партнери, додавши да је потребно формирати блок за социјалну правду који ће се борити за права радника и социјално угрожене.

Ивица Дачић и Љубисав Орбовић

– Наставићемо разговоре и видећемо да ли ће бити могуће формирати такав политички блок. СПС треба да буде стожер тог блока, односно сидро око којег ће се окупљати блок који се залаже за социјлну правду – рекао је Дачић након састанка са Орбовићем, којем су присуствовала и потпредседници СПС-а Славица Ђукић-Дејановић, Душан Бајатовић и Жарко Обрадовић.
Лидер социјалиста је указао на то да не прича о новим коалицијама већ само о могућности да се у оквиру већ постојеће, коју социјалисти имају с ПУПС-ом и ЈС-ом, направи шири социјални блок који би био јачи на политичкој сцени. По Дачићу, није битно ко ће с ким да учествује на изборима већ је битно то да синдикати знају да у СПС-у имају природног партнера, додајући да социјалисти немају други програм осим интереса за који се залажу синдикати.
Он је подсетио на то да је Србија и по Уставу дефинисана као држава владавине права и социјалне правде, што многи заборављају, и истакао да ће сада пред изборе сви да буду и социјалисти и синдикалисти.
– Послодавци имају оне који их заступају на политичкој сцени – рекао је Дачић, и позвао промотере неолиберализма, који су „спроводили приватизације, распродали сва предузећа, омогућили пљачку и отпуштали раднике” да би био ред да кажу да им је концепт пропао и да сада постоји повратни концепт подржављења.
– Ми нећемо ни подржављење, већ хоћемо да држава буде јака и да помаже сељацима и радницима - поручио је Дачић.
Синдикални лидер Орбовић је рекао да је Платформа ШШ-а идентична с програмом СПС-а и да су та странка и синдикат природни савезници, а да ли ће бити и више од тога – показаће време. Он је најавио да ће органи тог синдиката 1. марта одлучити о оме да ли ће и на који начин учествовати на предстојећим изборима.
На питање да ли му је ближи СПС или СНС, с којим су такође разоварали, Орбовић је поновио да су им социјалисти природни савезници дуги низ година.
– То не значи да не можемо разговарати и с другим партијама. И код напредњака смо наишли на разумевање и корактан однос, а разговарали смо и с ДС-ом и СДПС-ом – додао је Орбовић.
Д. Миливојевић

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.