Синдикати одлучили: Са Љајићем на изборе

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Синдикати одлучили: Са Љајићем на изборе

/вести онлине/ Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић и вођа Самосталног синдиката Србије Љубисав Орбовић потписаће за који дан споразум о заједничком наступу на следећим изборима.Они ће наставити преговоре са осталим заинтересованим странкама о формирању ширих >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << предизборних савеза, сазнају ”Новости”.
 


Лидер синдикалава Љубисав Орбовић

Према досадашњим најавама, Љајић је као странке са којима ће водити предизборне разговоре навео ДС, СПС, ПУПС, УРС и ЛДП, док је Орбовић изразио спремност да седне за сто и са Николићевим напредњацима.

Споразум СДПС и СССС подразумеваће и да те две опције заједнички воде евентуалне постизборне разговоре за формирање нове владе. Љајић и Орбовић имају жељу да њихова стратешка сарадња буде дугорочна, а не једнократна - само за предстојећи изборни циклус.
Програмски, СДПС и синдикалце спаја политичка борба за права радника и социјално угрожених слојева друштва. Актуелни министар за рад и запошљавање раније је рекао и да би управо тај ресор могао у следећем мандату да припадне синдикатима.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.