Душан Петровић кандидат за премијера?

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Душан Петровић кандидат за премијера?

/вести онлине/ Душан Петровић је за сада најозбиљнији кандидат Демократске странке за будућег премијера! Како "Ало!" сазнаје у врху ове партије, на последњем заседању Председништва ДС-а, име актуелног министра пољопривреде и потпредседника странке више пута је помињано у својству >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << мандатара будуће владе.

Висока позиција у странци доноси му премијерско место: Душан Петровић
 

Ни сам Петровић, за кога се зна да се високо котира у странци и да је један од најближих људи и човек од поверења председника Србије Бориса Тадића, како тврде упућени, није гадљив на ову функцију.
- Душан Петровић је дуго у странци, годинама је био и заменик председника и обављао најразличитије непопуларне послове. Прихватио се и ресора пољопривреде у реконструисаној влади, што је генерално био врућ кромпир. Због свега тога, пре свега због лојалности странци и њеном председнику, јасно је врхушки ДС-а ставио до знања да очекује да у овом изборном кругу не буде прескочен - објашњава извор листа близак Петровићу.
 
Истовремено, додуше нешто тише, као могућ кандидат за наследника Мирка Цветковића помиње се и Божидар Ђелић. Наиме, кредибилитет бившег потпредседника владе за евроинтеграције знатно је порастао након што је одржао обећање и 9. децембра поднео оставку, јер Србија није добила кандидатуру за чланство у Европској унији. После ове одлуке, Ђелић је почео много боље да се котира у странци, али и међу грађанима, а симптоматично је и то што се након одласка с функције укључио у кампању демократа и почео да обилази Србију.
Опсирније

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.