Досадан и доследан

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Досадан и доследан

/пресс онлине/ Демократска странка Србије и њен лидер Војислав Коштуница пред мајске изборе заузели су нови, тачније стари и допуњен политички курс: Србија треба да буде политички и војно неутрална у односу ЕУ, НАТО, САД, Русију и све друге земље
Коштуница је о таквој политици >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << издао и књигу у којој објашњава да то не значи да је Србија против било кога, већ да економски треба да сарађује са свим државама у обостарном интересу и да мора сама да се развија.


У земљи Србији у којој је политика аматерска работа и пречица за брзо и лако богаћење, много је оних који су на ову идеју одговорили са подсмехом, или коментаром: „Ма пусти досадног Коштуницу!" Међутим, уколико ДСС на мајским изборима пређе цензус, што им на досадашњим изборима није представљао проблем, лако може да се догоди да „досадни Коштуница" са досадним потенцирањем неутралности одреди и нову владајућу коалицију.
Изборна математика говори да коалиција окупљена око СНС неће моћи да освоји довољно гласова како би Томислав Николић постао премијер. Велимир Илић, Богољуб и Миланка Карић и Александар Вулин ипак не могу довољно гласова донети Николићу коме ће бити неопходна подршка управо ДСС. Али, да би Николић добио подршку Коштунице морао би да окрене леђа ЕУ што није реално да се догоди. Тако тај „досадни Коштуница" постаје највећа препрека доласку на напредњака на власт.
Опсирније

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.