Бајден однео убедљиву победу на предизборима демократа у Невади

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 12:40

Бајден однео убедљиву победу на предизборима демократа у Невади

Амерички председник Џозеф Бајден убедљиво је у Невади победио на страначким предизборима за кандидата демократа на новембарским изборима за председника САД. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Harnik То представља његову другу победу у року од четири дана над релативно непознатим кандидатима.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Асошијетед прес је Бајдена прогласио победником у 23:39 по источном времену на основу почетних резултата гласања у округу Вошхоу, другом по величини у држави.
У том тренутку, Бајден је имао 89 одсто гласова, књижевница Меријен Вилијамсон 3 одсто, док 6 одсто бирача заокружило „Нико од ових кандидата“, што је гласачка опција у Невади од 1975. Откако је Бајден проглашен победником, резултати гласања у још седам округа су ту победу потврдили, посебно у најмногољуднијем округу у Невади, округу Кларк, где се налази Лас Вегас.
До један након поноћи по источном времену, Бајден је у том округу освојио гласове око 90 одсто бирача, док је тај број 2020. године износио само 24 одсто. У 01:00 по источном времену, према процени АП-а, Бајден је освојио 30 од 36 делегата државе Неваде.
Бајден је у суботу однео велику победу у Јужној Каролини, где је добио око 96 одсто гласова на првом званичном страначким предизборима.
Он је у јануару прескочио предизборе у Њу Хемпширу јер су прекршили национална страначка правила, али је ипак и ту победио, са око 64 одсто ​​гласова, након што су присталице покренуле кампању уписивања у његово име.
Hamas izneo svoj predlog: Prekid vatre u tri faze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден однео убедљиву победу на предизборима демократа у Невади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.