Ubio ženu pa sebe

Izvor: Politika, 18.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio ženu pa sebe

Ljubomorni suprug voleo je da popije, optuživao je suprugu da ga vara, a česte svađe dovele su juče do stravičnog pokolja

Smederevo – Milorad Jeremić (79) zaklao je juče ujutru oko 8.30 sati dvadeset i šest godina mlađu suprugu Vericu u porodičnoj kući u naselju Godomin kod Smedereva, a potom i sebi presudio. Policija je u njihovom domu u Novosadskoj ulici, zatekla stravičan prizor. Dvoje supružnika u lokvi krvi ležali su jedno do drugog, a sokak pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kućom bio je zakrčen od komšija koji su bili u šoku zbog ove porodične tragedije.

– Milorad je najpre ubio suprugu jednim rezom po sredini vrata, a potom telefonom pozvao Dobrivoja Aleksića iz okolnog sela Radinac, čijom kćerkom je oženjen njihov sin Bojan, i rekao mu: „Prijatelju, zaklao sam Vericu, ubiću i sebe. Čuvajte mi Bojana.” Nakon toga i sebi je prerezao vrat nožem – rekao je za „Politiku” Mirko Šakić, istražni sudija Okružnog suda u Smederevu.

Milorad je na parčetu papira napisao istu poruku svom prijatelju iz Radinca, a to pismo je pronađeno pored tela supružnika.

Verica i Milorad su 25 godina bili u braku. Živeli su sami u kući u kojoj se i dogodio pokolj, a do pre nekoliko meseci sa njima je živeo i sin Bojan. On se nakon ženidbe preselio u grad, gde živi kao podstanar. Iz roditeljskog doma je otišao zbog čestih i žestokih razmirica između majke i oca. Pokojni supružnici su se prema tvrdnjama komšija i rodbine često svađali. Verica je više puta prijavljivala supruga policiji, intervenisao je čak i ovdašnji Centar za socijalni rad. Milorad je voleo da popije, a uz alkohol je pio i lekove, pa je u tim situacijama njegova narav bila nepodnošljiva. Čest uzrok svađe bila je i Miloradova ljubomora.

– Velika je razlika u godinama, ona je mnogo mlađa, a on je bio užasno ljubomoran. Kad popije bio je nepodnošljiv. Verica nam se žalila da je maltretira, odlazila je i u policiju, ali izgleda da niko nije mogao da im pomogne. Žalosno je što su ovako završili – kaže nam prva komšinica.

Kako saznajemo, Verica se dan pre ubistva poverila komšinici da više ne može da trpi muževljeva šikaniranja i rekla da će ujutru da ide u policiju da ga prijavi. Budući da je prilikom policijskog uviđaja zatečena u garderobi koja nije kućna, pretpostavlja se da je ubijena baš u trenutku kada je krenula u policijsku stanicu.

Milorad Jeremić je pre Verice imao tri braka i dvoje dece, dok je njoj to bio prvi brak u kojem je rodila sina Bojana.

O. Milošević

[objavljeno: 19/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.