Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Mar.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna setva kukuruza

NOVI SAD - U Srbiji bi ovog proleća trebalo da bude posejano od 1,3 miliona do milion i 350.000 hektara kukuruza, što je najviše u poslednjih nekoliko godina, u prvom redu zbog toga što je pšenica zauzela rekordno male površine, izjavio je dr Đorđe Jocković iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

- Pošto je pšenicom jesenas zasejano manje nego što je planirano, tek oko 480.000 hektara, taj "višak" setvenih oranica od 100.000 do 200.000 hektara biće "popunjen" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uglavnom sojom i kukuruzom - rekao je Jocković.

Upravnik Odeljenja za kukuruz u toj naučnoj instituciji je preporučio poljoprivrednicima da, uoči predstojeće setve, što je moguće bolje obave pripreme kako bi setvu najrasprostranjenije domaće žitarice počeli u optimalnom roku, u prvoj dekadi aprila.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.