Одржана презентација „REBOOTING“ пројекта у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 19:25

Одржана презентација „REBOOTING“ пројекта у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствоваo je презентацији пројекта „Rebooting“ у Свечаној сали Градске куће где су представници Омладинског савеза удружења Нови Сад – ОПЕНС, као носиоци пројекта „Подстицање младих за учешће у процесу ЕУ интеграција – Rebooting“, презентовали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пројектне активности у оквиру истог. Фото: Град Нови Сад Уз финансијску подршку Европске Уније, покренут је тај трогодишњи пројекат (енгл: Responding to Enlargement Boost Through the Involvement of New Generations – REBOOTING), фокусиран на оснаживање младих у Војводини.
-Данашњи повод за окупљање у Новом Саду, јесте окупљање око исте идеје, а то је оснаживање младих у локалним заједницама, узимајући у обзир јединствене друштвене, културне и економске факторе у нашим градовима. Град Нови Сад 2019. године поносно је носио титулу Омладинске престонице Европе, а једно од најважнијих наслеђа овог пројекта јесте Омладински центар у Креативном Дистрикту, чиме смо поставили темеље првог омладинског центра у граду, али и шире. Радује нас што ће Суботица и Сомбор, чији представници су данас с нама, ускоро имати своје омладинске центре, инспирисане нашим примером. Драго ми је да ће се путем трогодишњег пројекта „REBOOTING„, који финансира Европска унија, кроз различите активности подстицати млади за учешће у процесу ЕУ интеграција – рекао је Милан Ђурић.
Представљајући „Reebooting“, директор ОПЕНС-а Вукашин Гроздaновић, описао је пројекат као стварање сигурних простора за учешће младих и учење о европским вредностима у Војводини, односно стварање ресурсних центара за омладинску партиципацију и учење о ЕУ.
– Циљ нам је свакако и оснаживање омладинских организација које имплементирају различите омладинске активности везане за процес приступања ЕУ и ЕУ интеграције – рекао је Гроздановић.
Презентацији су присуствовали и партнери на пројекту, а то су представици Western Balkans Institut, Бечејско удружење младих, SINHRO (Панчево) и Сомборски едукативни центар, као и представници придружених партнерских градова – Кикинде, Сремске Митровице, Суботице и Зрењанина. Уз челнике поменута четири града, у Градској кући, присутни на презентацији су били и представници Сомбора, Панчева и Бечеја.
Након видео презентације, присутнима се обратио и представник делегације Европске уније у Србији која је подржалареализацију пројекта Екмел Чизмеџиоглу.
– Овај трогодишњеи пројекат смо подржали са око 620 000 евра, док цивилна друштва у Србији финансирамо у износу 6 до 7 милиона евра на годишњем нивоу  – рекао је Екмел Чизмеџиоглу.
Novosadska zgrada u konkurenciji za najlepšu fasadu Evrope – pogledajte kako izgleda (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана презентација „REBOOTING“ пројекта у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.