Pucnjava u Kapitolu, evakuisana Bela kuća

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Kapitolu, evakuisana Bela kuća

U Centru za posetioce američkog Kapitola danas su odjeknuli pucnji, javio je Rojters.

U centru za posetioce na Kapitol hilu u Vašingtonu čuli su se pucnji, a radnicima je rečeno da se sklone.

Zgrada Kapitola, gde se nalazi Kongres SAD-a je pod blokadom, zbog potencijalnog bezbednosnog rizika, navodi se u poruci koja je poslata osoblju. Trenutno, nikome nije dopušteno da uđe, niti izađe iz kompleksa.

"Osoba koja je pucala je uhvaćena, jedan je policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ranjen, ali ne ozbiljno", kazao je jedan od radnika obezbeđenja.

Takođe, BBC javlja da je i Bela kuća pod blokadom.

Vašintonska policija je incident nazvala "izolovanim", naglašavajući da nema aktivne opasnosti za javnost.

Kongres SAD-a ne radi tokom uskršnjih praznika, ali neki kongresmeni i osoblje bili su u zgradi. Da bi ušli u Kapitol ili u bilo koju zgradu Senata ili Predstavničkog doma, posetioci moraju da prođu kroz detektor metala, a oružje nije dozvoljeno.

Godine 1998. dva su policajca ubijena kada je napadač prošao sigurnosne provere. Od tada su kontrole pooštrene.

Autor: BBC

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.