Proradio novi transformator u Futogu

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio novi transformator u Futogu

U toku dana Elektrovojvodina je pustila u rad novi transformator prenosnog odnosa 110/20 kV, snage 31,5 MVA u Futogu.

Ovo je u Elektrovojvodini prvi transformator sa vakuumskom komorom na regulacionom preklopu koji predstavlja i vitalni element transformatora. Iako je istog kapaciteta kao prethodni transformator, u pitanju je potpuno nova tehnologija kojom se postiže smanjenje troškova održavanja.

Svi naredni transformatori koji budu ugrađivani u elektroenergetski sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Elektrovojvodine će biti sa vakuumskim komorama.

Prednost ovih transformatora, sa prekidanjem preko vakuumskih prekidača, je na prvom mestu dug radni vek od skoro milion preklapanja bez održavanja.

Elektrovojvodina, Sektor investicija je jednim ugovorom od Minel-transformatora nabavila ovaj novi transformator koji je pušten u rad. Prethodni transformator je demontiran i odnet je na generalni remont i na njemu će biti urađena i zamena regulacione sklopke. Kada remont bude završen taj transformator biće montiran na trafostanicu 110/x kV Rimski Šančevi.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.