Kreću Matematičke subote na PMF-u

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreću "Matematičke subote" na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku PMF-a, u saradnji sa Društvom matematičara Novog Sada, od subote, 7. oktobra, organizuje radionice "Matematičke subote", namenjene pre svega učenicima srednjih škola zainteresovanim za matematiku.

Predavanja će se održavati svake subote, u dve sekcije:

Sekcija A – koordinator dr Boris Šobot - 10.00-11.45h

Sekcija B – koordinator dr Petar Đapić - 12.00-13.45h

Sekcija A namenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je pre svega učenicima zainteresovanim za matematička takmičenja i kontakt sa svetom nauke. Veći deo radionica  biće u obliku pripreme za takmičenja. Na drugim predavanjima će naučnici Departmana za matematiku na pristupačan način predstaviti svoj rad i, kada je to moguće, povezati ga s temama bliskim srednjoškolcima.

Sekcija B okrenuta je svim učenicima koji vole matematiku i žele da se upoznaju s temama van školskog gradiva. Težina i tempo biće prilagođeni ovoj, nešto široj, grupi đaka. Polaznici će se, između ostalog, upoznati sa oblastima matematike koje se ne obrađuju u školama i na taj način steći bolji uvid o predmetima koji se mogu slušati na studijama.

Pored nastavnika i asistenata Departmana, predavači će biti i najuspešniji studenti PMF-a. Kroz kontakt s njima učenici će iz prve ruke čuti kako to izgleda studirati matematiku. Biće angažovani i bivši studenti koji su, nakon PMF-a, uspešno nastavili karijeru u zemlji ili inostranstvu, a pozvani su i istaknuti srednjoškolski nastavnici.

Učenici će biti aktivni učesnici ovih susreta. Oni mogu predlagati teme koje ih zanimaju, učestvovati (zajedno s nekim od nastavnika) u pripremi predavanja, čak ih i sami održati. Učenici mogu učestvovati u obe sekcije, a na kraju školske godine za najistaknutije među njima biće obezbeđene nagrade.

Radionice subesplatne.

Pre dolaska na predavanja nije potrebna prethodna najava ni registracija. Pored srednjoškolaca, mogu doći i njihovi nastavnici, učenici osnovnih škola i drugi ljubitelji matematike.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.