Izvor: Radio 021, 04.Jul.2020, 07:40

Kon: Nosićemo maske do proleća

U Beogradu je 85 odsto pozitivnih od onih koji se testiraju i to je snažan podatak, rekao je za portal Nova.rs epidemiolog Predrag Kon i naglasio da nošenje maski nije pitanje "hoću - neću, već je pitanje obaveze koja će trajati jako dugo - sve do proleća sledeće godine".

"Virus nam je jasno rekao: nema sezone kod mene, kod mene je situacija da idem i preko leta i preko zime, u bilo koje godišnje doba", poručio je Kon.

Ovo će biti talasasto, ponovo ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imati pad, čim dođe do opuštanja biće rast i tako će biti sve do dolaska vakcine, uveren je Kon.

"Ako ne dođe do vakcine, ukazao je on, moraćemo svi, kad kažem svi - više od pola da se zarazimo. Moramo da radimo postepeno i sa sprovođenjem mera sprečavamo virus što je moguće više", ocenio je Kon, tvrdeći da aktivnost virusa nikada nije bila ovakva kakva je danas u Beogradu.

Na pitanje šta posle dve nedelje, na koliko su uvedene mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom, Kon odgovara da posle dve nedelje ostaju maske "i ostaće do daljeg".

"Sve ostalo je znak pitanja. Ako se naučimo da idemo u noćne klubove sa maskama. Ako mi neko garantuje da će tako da bude… Svi neprekidno pričaju da nešto ne može. Da ne može da se napravi utakmica tako da dođe 5.000 sa razmakom, pa onda neće biti utakmice", predvideo je on.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.