Klif Ričard dobio slučaj protiv BBC-ja

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klif Ričard dobio slučaj protiv BBC-ja

Britanski muzičar Klif Ričard dobio je tužbu protiv BBC-ja zbog narušavanja privatnosti prilikom praćenja policijske racije u njegovoj kući i dobiće odštetu od 210.000 funti.

Ričard (77) je tužio medijsku kuću zbog praćenja racije 2014, kada je policija istraživala njegove navodne seksualne prestupe. Čuveni roker nije bio uhapšen niti optužen za bilo šta. U Velikoj Britaniji ljudi osumnjičeni za zločine se ne identifikuju pre podizanja optužnice.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tužbi je navedeno da je Ričardova reputacija pretrpela "duboku" štetu. BBC je osporavao njegove navode, a urednici su tvrdili da je izveštavano u dobroj veri.

Ričard navodi da je iskusio "osećaj panike i bespomoćnosti" kada je video da BBC izveštava iz helikoptera iznad njegove kuće.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ser Klif Ričard dobio odštetu od BBC-ja

Izvor: B92, 18.Jul.2018

Poznati muzičar je dobio 210.000 funti odštete nakon što mu je BBC narušio privatnost izveštavajući o policijskom pretresu njegove kuće.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.