Gazda ne da zaostale plate

Izvor: Blic, 29.Sep.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazda ne da zaostale plate

Šabac - Radnici fabrike „Zorka – Mineralna đubriva" koju je nedavno kupila novosadska kompanija „Viktorija grup", njih oko 150, juče su protestovali ispred Opštinskog suda u Šapcu i Gradske uprave zbog neisplaćenih zarada.

Radoslav Jakovljević, predsednik štrajkačkog odbora „Mineralnih đubriva", kaže da su pre privatizacije radnici potpisali ugovore na osnovu kojih se novi vlasnik „Mineralnih đubriva" obavezuje da im isplati zaostale zarade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da je Agencija za privatizaciju, kako bi se preduzeće što pre prodalo, izmenila uslove. Sada očekuju da im „Viktorija grup" koja je kupila fabriku isplati zaostale plate.

- U petak smo poslali dopis novom vlasniku fabrike i zatražili sastanak kako bismo razgovarali na koji način da se reši naš problem. U odgovoru koji nam je stigao iz kompanije „Viktorija grup" piše da se nismo obratili na pravu adresu i da ta kompanija nije odgovorna za neisplaćivanje zarada koje je bilo u prošlosti - kaže Radoslav Jakovljević i dodaje da su potraživanja radnika „Mineralnih đubriva" 580 miliona dinara.

Za danas je zakazan sastanak sa državnim sekretarom u Ministarstvu ekonomije. Ukoliko im država ne pomogne u rešavanju problema, radnici „Mineralnih đubriva" prete da će zauzeti fabriku i blokirati sve aktivnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.