„Arena“ ipak zatvorena

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Arena“ ipak zatvorena

NOVI SAD - Gradski čelnici najavili su juče da će u najpopularniji novosadski bioskop „Arena" stići grejanje i da nema smetnji da se projekcije nastave, vrata bioskopske sale ostala su zatvorena. Direktor „Zvezda filma" Boris Gigov najavljuje da će tako i ostati sve dok svi problemi oko statusa vlasnika „Arene" i „Jadrana" i privatizacije preduzeća ne budu rešeni.



Hladni radijatori zbog kojih su sale preksinoć zaključane, kaže Gigov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo su deo nevolja.

- Da će grejanje stići čuo sam od novinara kojima je poslato saopštenje iz grada. Meni pak niko ništa nije poslao, niti me o nečemu obavestio. Grejanje je samo deo problema našeg preduzeća za koje kupci nisu zainteresovani, koje je ostalo bez svojih bioskopa i čiji se status i budućnost i dalje ne zna - kaže Gigov.

On ističe da su najveće nevolje „Zvezda filma" tri propale aukcije i potpuna nezainteresovanost kupaca otkako je odlučeno da se bioskopi isključe iz imovine preduzeća. Upravo „Arena" i „Jadran" najvredniji su delovi imovine i bez njih nijedan kupac neće da preuzme gubitaša koji za grejanje, vodu i struju duguje dva miliona dinara. Zaposleni u „Zvezda filmu" kao budućnost firme vide stečaj, nakon toga i likvidaciju, osim ako grad ne uzme stvari u svoje ruke i pored samog bioskopa, ne zatraži da se iz privatizacije izuzme celo preduzeće sa svim zaposlenima, koji su trenutno poslati na odmor.

Za to, kako je nekoliko puta napomenuo član Gradskog veća Andrej Bursać, grad nema interesa. Pa čak ni sada, kada su bioskopi zatvoreni.

- Administrativni postupak prenosa bioskopa na grad je u toku, a dvoranom će potom upravljati „Poslovni prostor". Novi Sad ni u ovom trenutku nije bez bioskopa jer je otvorena sala na „Spensu". Danas će grejanje biti pušteno i u „Arenu", a odgovornost za tešku situaciju u koju je dospelo „Zvezda film" moraju da snose oni koji preduzećem upravljaju. Grad će sve učiniti da i ubuduće kulturni život grada bude primeren vremenu u kojem živimo - navodi se u saopštenju Gradske uprave za kulturu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.