Позориште? Наравно да може! Понедељак је дан за позориште! (понедељак, 4. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 08:00

Позориште? Наравно да може! Понедељак је дан за позориште! (понедељак, 4. март)

Овај понедељак ће бити умерено облачан, температура ће се кретати од 7 до 18 степени. Фото: Градске инфо Ево шта нас данас очекује у Новом Саду: Комично-мелодрамска представа „Догодине у исто време“ у свечаној сали НИС-а од 20:00 часова.
Фото: new.gigstix.com „Догодине у исто време” >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је комично-мелодрамска представа о љубави и времену. Та два појма се преплићу и мимоилазе, а некада људи не могу да утичу на њихов ток.
Ова интригантна представа јесте о вечитом сну. Овога пута о оствареном сну – да макар један дан живота човек и жена проведу као једно биће.
Да ли постоји та наша идеална друга половина? И, ако имамо среће да је пронађемо, хоће ли нас препознати? Ако се препознамо, да ли смо ипак закаснили?
И колико ћемо да трајемо? Може ли вечност да стане само у један дан? Љубав је глад. Да ли је довољно тек неколико часова у години да је утоли?
Живот се не мери бројем удаха и издаха, већ бројем тренутака када смо остали без даха, како је неко лепо објаснио. У том случају, да ли је један дан у години сасвим довољан?
На та, као и на друга вечна питања, уз безброј ироничних и комичних варијација на разне теме, представа „Догодине у исто време” даје могуће одговоре.
У главним улогама:
Иван Михајловић
Анка Гаћеша Костић
Представа „Три сестре“ у Академија уметности од 18:00 часова. Представа „Три сестре” је настала као колоквијум студената ИИИ године глуме у класи проф. Бориса Лијешевића и Милана Новаковића, по истоименој драми руског великана Антона Павловича Чехова.
Сестре Прозоров – Олга, Маша и Ирина, жуде за повратаком у родни град. Москва у њиховим очима једина пружа перспективу и узбуђење. Њихов туробни провинцијски живот оживљава долазак новог потпуковника војске. Планови сестара уздрмани су изборима њиховог брата Андреја.
Кроз драму „Три сестре” упознајемо се са филозофијама о раду, жељи за бољим животом и вери да срећа чека у Москви. Ликови су изузетни примери чеховљеве досаде и чежње. Писац приказује тежње сестара са осец́ајношц́у и иронијом, користец́и их као амблеме руских претензија средње класе и очаја.
У Српском народном позоришту од 21:00 час на репертоару је представа „Била једном једна земља“. Фото: Уступљене фотографије Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Линије 53, 54, 55, 56 – Привремено измештање стајалишта у Ветернику. Фото: Градске инфо У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве, од данас до 30. 04. 2024. године привремено ће бити измештено аутобуско стајалиште Ветерник – Православна црква. Због радова на рехабилитацији коловоза на Новосадском путу, у делу од Улице Соње Маринковић до Краља Петра I у Ветернику, биће постављено привремено аутобуско стајалиште после раскрснице улица Иве Лоле Рибара и Книнске (линије бр. 53, 54, 55 и 56).
Уживајте!
Novosadski branč – gde ga sve ima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позориште? Наравно да може! Понедељак је дан за позориште! (понедељак, 4. март) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.