Дрва јефтинија до 25 одсто – цена огрева знатно нижа у односу на прошлу јесен, ево колико вам сада треба за угаљ и пелет

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 16:30

Дрва јефтинија до 25 одсто – цена огрева знатно нижа у односу на прошлу јесен, ево колико вам сада треба за угаљ и пелет

За разлику од суграђана који су прикључени на систем даљинског грејања, Новосађани који самостално греју своје домове, ове грејне сезоне проћи ће знатно јефтиније. Фото: Pixabay/Pexels У односу на прошлу годину у ово време, цена дрвета је појефтинила за 20-25%, потврдили су за НС Уживо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са новосадских стоваришта.
Метар дрва тренутно кошта око 10.000 динара у просеку, док је у новембру прошле године износио 12.000-12.500 динара, што је снижење за око 2.500 динара.
Са новосадског стоваришта „МајГор“ потврђују да је цена огрева ове године нижа у односу на прошлу, а истакли су и актуелне цене пелета, брикета и угља.
– Килограм пелета је 32 динара за мешани и 36 динара од чисте букве. Тона каменог угља износи 24.000 динара и 16.000 динара полукаменог. Брикет кошта 32 динара за килограм.
Да је дошло до озбиљног појефтињења и код угља, пелета и брикета, потврђује ценовник од претходне године, када им је цена била за 3-4 динара скупља по килограму, односно 3.000-4.000 динара по тони.
Због топле јесени и ниских цена рачуницом су најзадовољнији купци. Међутим, како истичу са овог стоваришта, иако су цене ове године доста ниже, продаја не иде како су очекивали.
-Велики број људи је почео да се греје на гас и струју, а и овај новембар је један од топлијих, па је код нас продаја доста мања – истичу из „МајГор-а“.
Снижене цене огрева су актуелне на стовариштима од августа ове године.

 
Karađorđe po UEFA standardima: Rekonstrukcijom stadion dobija muzej kluba, medija sektor i premijum „sky box“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дрва јефтинија до 25 одсто – цена огрева знатно нижа у односу на прошлу јесен, ево колико вам сада треба за угаљ и пелет се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.